Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Båt nära sjunka i Hamnbassängen

En motorbåt höll under lördagen på att sjunka i Trollhättan. Läget var inledningsvis kritiskt. Räddningstjänsten fick jobba febrilt med att pumpa ur vatten.

– Läget just nu är ganska kritiskt. Det ser ut som att den kan sjunka, säger Peter Grönros, räddningstjänstens inre befäl tidigt under det intensiva arbetet.

Det var en tio meter lång motorbåt i Hamnbassängen vid Stallbacka i Trollhättan som började ta in vatten vid 12-tiden på lördagen.

Kritisk inledning

Båtens öde såg till en början dystert ut. När räddningstjänsten kom till bassängen vid låg båten så djupt att vattenytan nådde upp till däck. Personer på plats hade kunnat förtöja båten med tampar innan räddningstjänsten anlände.

– Det är vad som har räddat båten inledningsvis och ägaren finns där och bidrar i insatsen. Nu är vi ett så tidigt skede och det vi ägnar oss åt är att rädda båten. Det handlar om att göra rätt saker, nu lägger vi kraften på att försöka länspumpa den, säger Peter Grönros lite senare.

Självtätar

Vid 13-tiden hade så pass mycket vatten pumpats ut att båten rest sig cirka 30-40 centimeter från vattenytan. På plats fanns styrkeledare Peter Sigurdsson.

– Både vi och båtens ägare tror inte längre att den ska sjunka. Det är inget hål i den, men träbåtar som legat på land och torkat läcker alltid vid sjösättning. Nu blev det lite väl mycket, fast den kommer att täta sig själv när träet svällt, sade han.

[Texten uppdateras]