Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/7

Baka ett Trollhättemotiv i pepparkaka

Lagom till första advent är Trollhättans pepparkakstävling tillbaka. I år är temat Trollhättemotiv.

För femte året arrangerar Trollhättans stad en pepparkaksbyggartävling, i samarbete med TTELA. Genom åren har fantastiskt fina och imponerande byggen tävlat. I år är förhoppningarna kanske ännu högre, med tanke på att coronapandemin lett till att vi tillbringar mer tid i hemmet.

I år har pepparkakstävlingen ett tydligt tema. Så här formuleras uppdraget av samhällsbyggnadsförvaltningen: "Vad förknippar du med vår stad och hur skulle detta kunna gestaltas med pepparkaksdeg? Är det älven och slussarna? Eller kanske barnens favoritlekplats? Kanske din favoritbyggnad eller varför inte en Saab? Möjligheterna är oändliga och endast fantasin sätter gränser".

Tävlingen drar alltså igång i dag. När pepparkaksbygget är klart tar du en eller flera bilder som tillsammans med namn och kontaktuppgifter skickas till [email protected], senast söndag 13 december.

Tävlingsbidragen kommer att läggas ut på ttela.se allt eftersom de kommer in.

Därefter sammanträder en jury för att utse tre finalister. I år kommer juryn att bestå av en än så länge hemlig lokalkändis samt representanter från samhällsbyggnadsnämnden, samhällsbyggnadsförvaltningen och TTELA.

Finalisterna presenteras på ttela.se, där vinnaren kommer att röstas fram av läsarna. De finalister som vill kommer också att kunna visa upp sina praktverk på en central plats i Trollhättan.

21 december avslöjas vem som tar hem pepparkakstävlingen 2020. Priset är ett presentkort på 1 000 kronor, som kan användas i centrumbutiker.

Plocka fram brödkavel och fantasi och börja baka!