Barn fastnade med fingrarna i degmaskin

Ett barn fastnade med fingrarna i en degmaskin, men kunde klippas loss av räddningstjänsten.

ANNONS
|

Under torsdagsförmiddagen larmades räddningstjänst och ambulans till en bostad i Trollhättan. Där hade ett mindre barn fastnat med fingrarna i en bakmaskin.

– Vi är där för att vi har en uppsjö av verktyg som vi kan använda, berättade Mona Hedman, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, när räddningstjänsten precis hade kommit till platsen.

Men det hela slutade bra. Räddningstjänsten klippte av delar av maskinen så att fingrarna lossnade.

– Det har gått bra. Barnet är loss och handen är hel, säger Mona Hedman.

Barnets hand kommer att undersökas ytterligare.

Utryckningen var ganska ovanlig, berättar Mona Hedman, men samtidigt händer det regelbundet att de rycker ut på annat än bränder.

ANNONS

– Igår var vi ute och hjälpte en häst. Vi har alltid en dialog med SOS om vad som har hänt och vad vi kan hjälpa till med. Och när barn är inblandade är det alltid värdefullt att det går snabbt och barnet får ett bra omhändertagande.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS