Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Barnvåldtäktsman frias från nytt övergrepp

En tidigare dömd barnvåldtäksman har friats från ett nytt övergrepp. Detta eftersom flickan som anklagat mannen ska ha gett en vag berättelse om händelsen.

Händelsen ska ha utspelat någon gång mellan april 2017 och juni samma år. Han ska enligt åklagaren ha förmått då en 12-årig flicka att medverka i sexuella handlingar med honom samtidigt som han bjöd henne på alkohol. Åklagaren menar att mannen som är i 20-årsåldern förmådde flickan att leka "snurra flaskan" med honom och klä av sig sina kläder. Mannen ska även ha slagit och sparkat flickan på rumpan. Mannen har hela tiden nekat till brott och menat att han aldrig träffat flickorna.

LÄS MER: Misstänks på nytt för sexuella övergrepp mot ung flicka

Vänersborgs tingsrätt friar nu mannen. Rätten menar att flickan gett en vag berättelse och inte tillräckligt tydligt kunnat ange när händelsen skett.

I oktober 2018 dömdes mannen för våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjande av barn. Övergreppen skedde i Trollhättans kommun i augusti samma år och han hade tvingat till sig oralesex från en 14-årig flicka och en 13-årig flicka.

LÄS MER: Utnyttjade tonårsflickor sexuellt - döms till fängelse

Kort efter övergreppen i augusti 2018 blev 20-åringen även konfronterad misshandlad av anhöriga till de båda flickorna.

LÄS MER: "Han bråkade helt enkelt med fel familj"

LÄS MER: Samtliga döms för att ha konfronterat våldtäktsman

Brottet mannen nu friats från anmäldes efter att han dömts för våldtäkt mot barn.