Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bedragare i försökte lura boende på hyran

En bedragare – utklädd i bostadsbolaget Eidars kläder – går runt och knackar dörr. Enligt boende försöker bedragaren lura till sig månadshyran i kontanter.

Det var under måndagen som en boende hörde av sig till det kommunala bostadsbolaget Eidar i Trollhättan för att varna om en bedragare, rapporterar P4 Väst.

En okänd man – iklädd bostadsbolagets kläder – hade då ringt på dörren till hyreslägenheten för att kräva in månadshyran. Mannen påstod att det digitala systemet inte fungerade och ville ha hyran i kontanter.

Eidar skriver på sin hemsida: "Vi har fått till oss att en eller flera personer i Eidarkläder knackar på hemma hos våra hyresgäster och ber er betala hyran kontant till dem. Detta är bedrägeriförsök! Du kan fortfarande betala hyran digitalt och vi kommer aldrig använda oss av sådana arbetsmetoder. Om detta hänt/händer dig ska du anmäla detta till polisen snarast".

Det är oklart hur bedragaren eller bedragarna har kommit över kläder från det kommunala bolaget.

– Vi har ju ett antal kontor och fastighetsskötarexpeditioner. Jag har ingen aning om hur de fått tag på dem, säger Urban Blom, vd på Eidar, till radion.