Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Bil började brinna på parkering

En bil stående på Hovslagaregatan i Trollhättan började brinna under måndagskvällen. Men två rådiga grannar släckte den värsta branden innan räddningstjänsten kom till platsen.

Det var vid 19.38 på måndagen som larmet om att en bil stående på en parkering på Hovslagaregatan på Kronogården i Trollhättan hade börjat brinna.

När räddningstjänsten kom fram till platsen sågs tydlig rökutveckling från fordonet.

– Någon ska ha försökt att släcka branden med en brandsläckare, säger Jonas Gustavsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

– Det har brunnit i motorrummet på bilen, fortsätter han.

Enligt Jonas Gustavsson fanns det flera bilar stående på den aktuella parkeringen, men inga i direkt anslutning till den brinnande bilen.

”Ganska bra utvecklad brand”

En av grannarna berättar att han såg att det brann från bilen från sitt köksfönster. Då tog han med sin alldeles nya pulverbrandsläckare och sprang ut. Medan han sprutade på elden kom en annan boende i området ut och hjälpte till.

– Först tänkte jag att den var anlagd, men så såg jag ju att det brann i motorrummet. Det är inte första bilen jag släcker, jag jobbar som bilplåtslagare så jag gör det på jobbet ibland, säger han och fortsätter:

– Det här var en ganska bra utvecklad brand. Jag var ganska nära bilen, ganska farligt nära.

Han berättar att de i princip lyckades släcka branden innan räddningstjänsten och polisen kom till platsen.

Hur känner du dig nu i efterhand?

– Modig! Jag tänker att jag faktiskt räddade några av de andra bilarna. Det har kommit pulver på de också, men det kan man ju tvätta bort.

”Rådigt ingripande”

Grannen säger att han bott i området i över 20 år. Och vid dem är det alltid lugnt.

– Här är det aldrig några problem.

Styrkeledare Per Andersson säger till TTELA på plats att han inte ser skäl nu att tro att branden var anlagd. De två grannarnas agerande säger han följande om:

– Det var ett rådigt ingripande, säger han.

Räddningstjänstens insats avslutades efter 20.20-tiden på kvällen.