Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Norra Älvsborgs Räddningsförbund
Bild: Norra Älvsborgs Räddningsförbund

Bil körde in i träd – två allvarligt skadade

En bil kolliderade med ett träd i Trollhättan under söndagseftermiddagen. Två personer avfördes till Sahlgrenska med allvarliga skador.

Strax efter klockan 16 på söndagseftermiddagen fick SOS ett larm om en singelolycka på Prässebovägen i Trollhättan. När räddningstjänst anlände till platsen möttes de av en totalkvaddad personbil som hamnat i sidoläge efter att ha kolliderat med ett träd.

I bilen befann sig en kvinna i 50-årsåldern samt en man som fortfarande på måndagsmorgonen inte var identifierad. De båda färdades till Sahlgrenska med ambulans respektive ambulanshelikopter med allvarliga skador.

Förundersökning startad

Olyckan fick trafiken att stå still i drygt två timmar innan den åter kunde släppas på, men polispatruller dröjde sig kvar på platsen under söndagskvällen. Enligt Peter Nordengaard hos polisen vet man ännu inte vad som föranlett olyckan.

– Vi har startat en förundersökning om vårdslöshet i trafik och tagit bilen i beslag. Först där kan vi avgöra om det är ett förarmisstag, om det är bilen som det är fel på, eller om det rör sig om något annat, säger han.

Olyckan utreds av trafikpolisen i Vänersborg.