Bilbrand på Kronogården

Under sena onsdagskvällen larmades räddningstjänsten om att en taxibil stod i brand på Kronogården.

ANNONS
LocationKronogården||

Det var klockan 23.30 som larmet om bilbranden, som utbröt på en parkering invid ett dagis, först kom in.

– Vi är där med Trollhättanstyrkan och släcker av en bil som börjat brinna på en parkering, säger Andreas Elfström, inre befäl vid Norra Älvsborg räddningstjänstförbund, och fortsätter:

– Branden bedöms inte ha någon spridningsrisk, utan den kommer hålla sig till denna enskilda bil.

Bilen drevs på biogas och därför krävde släckningsarbetet försiktighet. Runt klockan 00.10 meddelar räddningstjänsten att man fortfarande är kvar på platsen, men att läget är under kontroll.

– Den är i stort sett släckt. Vi säkerställer nu att det inte är någon värme kvar som kan flamma upp igen, annars lämnar vi snart, säger Elfström.

ANNONS

Vad som orsakat branden är okänt.

I samband med branden sågs flera ungdomar springa från platsen. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand, men i nuläget finns ingen misstänkt.

– Vi har varit där, och det har setts personer i närheten av bilen innan branden. Men det är oklart om det har någon koppling till händelsen, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen.

LÄS MER:Bilbrand på Kronogården

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS