Bilbrand spred sig till byggnad

En fordonsbrand utbröt under fredagskvällen på Gyllenhakes väg, invid Edsborgs IP. Branden ska sedan ha spridit sig till en närliggande byggnad, dock utan att ha orsakat några allvarliga skador.

ANNONS
|

Larmet om brand inkom till räddningstjänsten strax efter klockan 23.20 på fredagskvällen. Enligt Kelly Holm, teamledare vid SOS Alarm, utbröt branden i en bil.

– Det ska ha varit en bil som har brunnit, och elden spred sig sedan mot en byggnad. Det ska dock handla om en mindre spridning, säger Holm.

Initialt kallades tre av räddningstjänstens enheter till platsen, men runt klockan 23.50 hade en åkt hem igen.

Polisen, som även de kallades till platsen, säger att byggnaden aldrig var i fara.

– Vi är där på platsen. Det har brunnit i motorutrymmet på bilen, men det har inte fattat eld i bostaden, säger polisens vakthavande befäl Göran Carlbom, och tillägger:

ANNONS

– Det finns ingen misstanke om brott i nuläget.

Runt klockan 00.20 meddelar SOS Alarm att branden är släckt, samt att räddningstjänsten har lämnat platsen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS