Biljakt slutade med spikmatta

I natt försökte polisen stoppa en bilförare i Trollhättan. När inte mannen ville stanna började en biljakt i mycket hög fart som fick sitt stopp i Lilla Edet.

ANNONS
|

Det var vid klockan 1.15 som en polispatrull i centrala Trollhättan ville göra ett fordonsstopp på en bil.

– Det blev istället full gas, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

I 30 minuter jagade polisen mannen i 40-årsåldern.

– Det var höga hastigheter på småvägar och till slut på E45:an. I Lilla Edet fick vi stopp på honom med hjälp av en spikmatta som en patrull lagt ut, säger Ola Kleinert.

Släpptes under torsdagsförmiddagen

Mannen togs med till polisstationen för provtagning och blev inlåst under natten för tillnyktring.

– Han blev jättehög på väg till stationen, så vi får prata med honom i dag när han nyktrat till.

ANNONS

Mannen är misstänkt för en lång rad med brott, bland annat grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, brott mot knivlagen och narkotikabrott, eget bruk.

– Vi hittade även misstänkt narkotika i bilen.

Även en cykel som misstänks vara stulen påträffas i bilen. Bilen togs i beslag enligt trafikbrottslagen, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen släpptes på torsdagsförmiddagen, men är fortsatt misstänkt.

– Det är inga häktningsgrundande brott, utan det blir bara ett gripande. Nu avvaktar vi analyssvaren på detta, säger Richard Leijon, jourhavande förundersökningsledare.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS