Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Blir detta årets semmelsnackis?

Lakritssemlan, citronsemlan, korvbrödssemlan och nu chokladbollsemlan. Nu när fettisdagen står för dörren har en mängd olika varianter av bakverket dykt upp i sociala medier.

På Ekmans konditori i Trollhättan har man sedan en tid tillbaka ägnat sig åt alternativa tolkningar av det klassiska bakverket, det skriver GP.

Succén började för ett år sedan med korv med bröd-semlan. Och under november samma år sattes konditoriet på kartan igen, denna gång med den uppmärksammade snoppsemlan, där en del av pengarna gick till kampen mot prostatacancer.

– Vi fick en väldigt positiv feedback på korvbrödsemlan så vi kände att vi måste hitta på något nytt i år. Det är ju en kul grej, vi gör så många vi kan komma på, säger Mikael Ekman, ägare på Ekmans konditori.

För en vecka sedan lät man fantasin löpa fritt och ur det föddes en kavalkad av olika semlor. Men årets stora nyhet är chokladbollsemlan och den har hittills varit en riktig kioskvältare bland Trollhättans semmeldyrkare, berättar Mikael Ekman.
– Den är jättepopulär, vi säljer idag ungefär hälften chokladbollsemlor och hälften vanliga semlor, säger han.

Likt konditoriets många andra galna varianter av fastlagsbullen föddes chokladsemlan som en kul grej under ett helt vanligt arbetspass.

– Det var bara en idé som dök upp helt spontant. Vi stod och bakade semlor och chokladbollar samtidigt och testade att stoppa ner en chokladboll i smeten, säger Mikael Ekman.