Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vid lunchtid på söndagen åkte flera enheter från räddningstjänsten till en flerfamiljsbyggnad på Strandgatan i Trollhättan. Det visade sig att en blomlåda på balkongen hade börjat brinna.  Bild: Pontus Lundahl/TT
Vid lunchtid på söndagen åkte flera enheter från räddningstjänsten till en flerfamiljsbyggnad på Strandgatan i Trollhättan. Det visade sig att en blomlåda på balkongen hade börjat brinna. Bild: Pontus Lundahl/TT

Blomlåda brann – misstänkt elfel

Räddningstjänsten fick på söndagen ett larm om att personer kände röklukt i trapphuset i en flerfamiljsbyggnad i Trollhättan. Två enheter åkte till platsen och det visade sig att det brann i en blomlåda.

Det var vid lunchtid som larmet inkom. Flera personer hade känt en stark röklukt när de stod i trapphuset till en lägenhetsbyggnad på Strandgatan, men kunde inte lokalisera varifrån röken kom.

Räddningstjänst åkte med två enheter till platsen för att se om det var någon brand eller varifrån rökdoften kom.

– Vi kunde själva inte se så vi tog en av brandbilarna och åkte upp och kikade in. Då visade det sig att det var en blomlåda på balkongen som brann, säger Simon Willner, inre befäl vid räddningstjänsten.

Det ska ha varit någon form av belysning i blomlådan som fattat eld.

– Vi tror att det är någon typ av elfel, säger Willner.

Vid 13:15-tiden var räddningstjänsten fortfarande på plats för att ventilera lägenheten. Det ska inte ha varit några personer i bostaden när det började brinna.