Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

I höst kan flygbolaget BRA komma att återuppta sina flygningar. Bild: Roger Larsson
I höst kan flygbolaget BRA komma att återuppta sina flygningar. Bild: Roger Larsson

BRA börjar flyga igen – men inte till Trollhättan-Vänersborg

Flygbolaget BRA återupptar sin flygtrafik till flera orter, men bland dessa finns inte Trollhättan-Vänersborgs flygplats.

Sedan den 6 april har BRA:s flygtrafik legat nere, då flygbolaget försatts i ekonomisk rekonstruktion efter det dråpslag corona-pandemin innebar för all reguljär flygverksamhet.

Begränsad start

I ett inledningsskede för att återuppta flygtrafiken kommer bolaget fokusera på de sex mest lönsamma linjerna. Det ska i sådana fall handla om flygplatserna Bromma, Malmö, Visby, Ängelholm, Umeå och Göteborg. Detta enligt flygbolagets VD Geir Stormorken i en intervju med Expressen.

– På sikt tror jag det är marknad för ett tiotal orter till och från Bromma. För andra kan det behövas stöd, säger Geir Stormorken till tidningen.

LÄS MER: BRA ansöker om rekonstruktion

Osäker när flygningarna återupptas

Då företaget fortfarande befinner sig under rekonstruktion är det osäkert när flygningarna kommer att kunna återupptas. Stockholms tingsrätt förväntas att utöka den tid som bolaget har för att färdigställa sin rekonstruktion fram till mitten av oktober. Vilket i sin tur skulle innebära att flygningarna inte kommer att återupptas förrän senare i höst, men när eller om flygningarna kommer att återupptas till Trollhättan-Vänersborgs flygplats är fortfarande osäkert.

– Vi startar på ett begränsat antal orter och ökar gradvis när vi ser att efterfrågan är tillräcklig, säger Geir Stormorken till Expressen.

På Trollhättan-Vänersborgs Flygplats är flygplatschefen Anna Rhånängen inte förvånad över att flygbolaget inte väljer att återuppta flygningarna i ett första skede.

– Vi hade inga förhoppningar att de skulle börjat flyga ens nu i augusti. Så för oss så är det inga kännbara förändringar, men regionen blir självklart lidande. De vågar inte i det här läget att satsa på de mindre flygplatserna, så här måste staten tänkta till för hela landet, säger Anna Råhnängen.

LÄS MER: Flygbolag stoppar all trafik