Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vid lunchtid på måndagen brann det i ett elevskåp på Nya Skolan i Trollhättan. Räddningstjänsten släckte och även polisen var på plats för att kontrollera om det finns någon brottsmisstanke. Bild: Hanna Dahlström
Vid lunchtid på måndagen brann det i ett elevskåp på Nya Skolan i Trollhättan. Räddningstjänsten släckte och även polisen var på plats för att kontrollera om det finns någon brottsmisstanke. Bild: Hanna Dahlström

Brand i elevskåp på skola

Räddningstjänsten fick vid lunchtid på måndagen rycka ut på en brand på Nya skolan i Trollhättan, där det brann i ett elevskåp.

Larm om brand på Nya skolan i Trollhättan kom till SOS Alarm klockan 12.16.

– Det brinner i ett elevskåp. Räddningstjänsten är framme och eleverna har utrymts, sa Mona Hedhman, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Klockan 12.40 berättade räddningstjänsten att branden var släckt.

– Vi ventilerar lokalen just nu. Branden har inte spridit sig, utan var koncentrerad till just det skåpet, sa Mona Hedhman.

Enligt SOS Alarm har ingen skadats eller andats in någon rök.

Klockan 13.10 berättade räddningstjänsten att man lämnat platsen.

– Vi har vädrat ut. Ingen har kommit till skada och omfattningen av branden var liten och koncentrerad, säger Mona Hedhman.

”Hördes en smäll”

Räddningstjänsten hade flera enheter på plats, även polisen var där.

– Vi är där för att kolla om det finns någon brottsmisstanke. Vi väntar och ser vad vi kan få fram, sa Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Väst.

Beata Szwoch är skolchef på Nya skolan Trollhättan. Hon berättar att det hela skedde på lunchrasten då de flesta elever var ute på rast.

– Det hördes en smäll och så luktade det rök. Då tog rektor beslut om att larma 112.

Alla elever samlades då på respektive uppsamlingsplats enligt skolans rutiner, innan man kunde återgå till sin vanliga skoldag. Och allt gick enligt plan, säger Szwoch.

Information till vårdnadshavare

Rektor har sedan pratat med eleverna, det kommer skickas ut information till vårdnadshavare och man kommer skriva en incidentrapport på händelsen.

Ärendet har lämnats över till polisen, som var på plats med ett fordon när TTELA kom till Nya skolan.

– Det har fungerat bra med polisen, med kommunikationen och samarbetet. De poliserna som var här var väldigt pedagogiska med barnen.

Beata Szwoch har ingen uppgift om hur händelsen startade.

Skadegörelse

Under eftermiddagen meddelade polisen att man upprättat en anmälan om skadegörelse, men ingen är för närvarande misstänkt. Troligen är det en fyrverkeripjäs som har tänts på.

– Vi har haft patrull på plats som dokumenterat och vi har hållit lite förhör vittnen. Det finns vissa bra iakttagelser, säger Carl Lindblom, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.