Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Läsare Marcus Göthberg tog denna bilden där rök syns ovanför Olidans kraftstation sent under torsdagskvällen. Bild: Marcus Göthberg

Brand i industribyggnad

Räddningstjänsten har ryckt ut till i Olidans kraftstation efter larm om rökutveckling. En kompressor på kraftverket ska ha fattat eld.

Larmet kom in till SOS strax innan klockan 20 under torsdagskvällen. Enligt SOS Alarm ska det röra sig om rökutveckling i Olidans kraftstation.

– Det ska vara rök både inne i och utanför den byggnaden. Vattenfall är på plats och konstaterar att det är rök men man vet inte vad som brinner, säger Ola Nilsson teamledare på SOS Alarm.

Några minuter efter klockan 20 var räddningstjänsten på plats en styrka från Trollhättan tillsammans med två ambulanser.

Ytterligare en styrka från Vänersborg har också skickats till kraftstationen.

– Vi är på plats och undersöker. Vi har fått till oss att det finns rökutveckling inne i en byggnad på Vattenfalls område, säger Tomas Sunnerdahl, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Inga personskador

Vid klockan 20.45 kunde räddningstjänsten meddela att branden var släckt.

– Det visar sig att det har brunnit i oljan på en kompressor. Styrkan han släckt det hela med pulver och nu håller man på att ventilera ut röken och minimera skadorna, säger Peter Grönros, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Han räknar med att man kommer att vara kvar till cirka klockan 22 för eftersläckning.

Det finns inga uppgifter om personskador i samband med branden och ambulanserna har lämnat platsen.