Cirkus Muller fortsätter

Åklagare Sahlgren har återigen misslyckats med en felfri föreställning. Är inte förberedelserna inför nästa föreställning av cirkus Muller rigorösa riskerar han återigen att ramla av balanslinan och bli utskrattad av publiken.

ANNONS
|

Chefsåklagare Olof Sahlgren har återigen glömt att spänna på sig säkerhetslinan när han balanserar på linan högt upp i cirkustältet. Efter att Victor Muller hållit sin andra timmeslånga solouppvisning svajade åklagaren rejält på linan. Akrobatläxan hade inte lästs tillräckligt och Mullers nya uppgifter gjorde att åklagarens lindansarprogram svajade rejält. När väl såren slickats efter den vingliga föreställningen, stod åklagaren redo för nästa uppvisning. Innan Sahlgren han ta ett skutt ut på linan avbröts han. Ansatsen hade varit för djärv och därmed var Sahlgrens föreställning slut.

Kravet från försvararna att det cypriotiska nyckelvittnet inte fick höras eftersom han var advokat såg ut att komma i elfte timmen. Den cypriotiske polisman som skulle vittna i hans ställa väntade snällt på att bli uppringd på svenska ambassaden i Nicosia. Samtalet uteblev när rätten förbjöd en advokats vittnesmål att användas. Tilltaget från försvararna kom inte i elfte timmen. Det hade planerats länge och är ett i raden av lyckade försök att obstruera chefsåklagare Sahlgrens föreställning.

ANNONS

Efter rättens beslut skanderade föreställningens huvudperson Victor Muller att tilltaget planerats under en längre tid. Han och de andra åtalade kom ut ur sitt rum och minglade segervisst med cirkuspubliken. Sahlgren låste in sig på sin kammare och slickade troligtvis de nya såren som uppkom efter den djärva ansatsen.

Nästa vecka börjar tredje föreställningen av Cirkus Muller. Åklagaren har hittills fått rätt att använda inslagen från när Mullers soloshow gick på radio och tv. En föreställnig där Muller lovade guld och gröna skogar. Frågan är om Sahlgren denna gång spänt fast karbinhaken ordentligt och läst på sin akrobatläxa. Ryktet i cirkustältet i Vänersborg gör gällande att försvaret återigen planerar en kupp som återigen kan förstöra åklagarens föreställning.

Om åklagare Sahlgren krattat manegen och spänt fast sig ordentligt inför nästa föreställning av cirkus Muller återstår att se.

ANNONS