Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

City Gross ger 60 nya jobb i Trollhättan

Konkurrensen ökar ytterligare på Överby. City Gross öppnar en stormarknad på det nya handelsområdet, vilket även ger ett 60-tal nya jobb.

Arbetet med att sänka Överbyvägen håller på för fullt. Nu är det klart att förutom Biltema, så kommer City Gross att bli en av de nya aktörerna på det nya handelsområdet, Överby Västra.

När handelsplatsen är fullt utbyggd kommer den ha plats för 65 000 kvadratmeter butikslokaler. 6 500 av dessa ska City Gross ta i anspråk för den nya butiken.

– En del andra har nog inväntat att det skulle bli klart med oss. Fastighetsägaren har nämnt namn till oss, och det är välkända butikskedjor så det blir en stark sida av Överby, säger etableringschef Magnus Schön på City Gross.

Förutom City Gross och Biltema är ännu inga andra butiker officiella.
– Att City Gross nu går ut med att de ska etablera sig är en indikation. Vi har fler på gång men kan inte namnge någon annan ännu, säger, Jonas Skingley, projektutvecklingschef, Peab.

Han kan inte heller säga när bygget ska påbörjas.
– Det är avhängt på infrastrukturen som först måste byggas färdigt från kommunens sida, vi håller tidsplanen men vill inte säga något datum för byggstart.

Enligt Skingley finns det ett tryck från fler kedjor på att få komma in i det nya Överby Västra.

– Sammanlagt kommer det bli många nya arbetstillfällen. Vi ska bygga sammanlagt 24 000 kvadratmeter där totalt. Eventuellt delar vi upp det i två etapper.

Inte heller City Gross vill avslöja något datum för byggstart eller när de planerar att öppna sin stormarknad.

– Vi vill inte gå ut med det ännu, mest på grund av konkurrensskäl, säger Magnus Schön.

Byggstart blir någon gång i höst och efter årsskiftet ska en butikschef rekryteras.

– Mellan 60 och 65 anställda är det i en vanlig butik. Exakt hur många det blir här vet vi först nästa år. Vår etablering brukar alltid uppskattas av kommunerna då vi ska rekrytera allt ifrån styckare och bagare till kassapersonal. Det är många som gör karriär hos oss och det brukar söka flera tusen, säger Magnus Schön.

Rekryteringen kommer att ske tillsammans med arbetsförmedlingen. 
Att City Gross redan finns på Torp i Uddevalla tror inte Magnus Schön är något problem, snarare tvärtom.

– Vi tror inte det blir någon kannibaleffekt, även om vi haft en del Trollhättebor som handlat hos oss i samband med besök på Ikea och Torp. Det är en fördel att de vet vad vi står för och vilka vi är.