En man försökte stjäla en cykel i centrala Trollhättan. Genrebild.
En man försökte stjäla en cykel i centrala Trollhättan. Genrebild. Bild: Foto Björn Larsson Ask/TT

Cykeltjuv greps av polis

En civilklädd polis fick vid lunchtid syn på en man som var mitt uppe i att bryta låset på en parkerad cykel i närheten av Odenhuset i centrala Trollhättan.

ANNONS

När polisen frågade vad mannen gjorde försökte han rymma men greps av polisen, som fick hjälp av ytterligare en civilklädd polis som av en händelse passerade platsen.

– Det var höjden av tur måste jag säga, säger kriminalinspektör Anette Samuelsson, om att två civilklädda poliser befann sig på platsen.

I ett inlägg på Facebook uppmanar ”Polisen Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet” folk att höra av sig om man anar att det är ens cykel eller om man har uppgifter om vem som äger cykeln. Man uppmanas då att ringa 114 14 och fråga efter Anette Samuelsson på Utredningsgrupp 3 Östra Fyrbodal.

ANNONS

– Jag har inte fått till mig att ägaren ska vara upphittad, säger Anette Samuelsson under onsdagen. Stöldförsöket ägde rum under måndagen.

Cykeln finns i beslag hos polisen i Trollhättan.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS