Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
3 april kommer det sista numret av Trollhättan 7 dagar. Bild: Daniel Gustafsson

Därför försvinner Trollhättan 7 dagar

Den lokala gratistidningen Trollhättan 7 dagar kommer att läggas ner. Sista numret kommer 3 april och orsaken är bristande lönsamhet.

Tidningen Trollhättan 7dagar som delas ut gratis till alla hushåll i Trollhättan kommer att läggas ner. Beslutet är fattat av ledningen för Stampen Lokala Medier och det sista numret kommer att komma ut 3 april. Även systertidningen Uddevalla 7 dagar kommer att läggas ner.

– Tidningarna är inte lönsamma och vi väljer därför att fokusera på våra kärnprodukter TTELA och Bohuslänningen. Vi förstärker upp med resurser på de tidningarna i stället, säger Johan Hansson, vd på Stampen Lokala Medier.

Vänersborgs gratistidning, Vänersborgaren kommer dock inte att lägga ner.

– Vi ser både ekonomiska och marknadsmässiga skäl till att ge ut tidningen, säger Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare för TTELA.

Trots nedläggningarna är det inte tal om några personalförändringar betonar vd Johan Hansson.

– Våra medarbetare går in och jobbar med huvudprodukten, säger han.

Och att det är huvudprodukten som ska stå i centrum betonas också av TTELA:s publisher.

– Vi genomför förändringen i Trollhättan för att kunna fördjupa vårt fokus på unik, lokal kvalitetsjournalistik där satsningen på granskningar och livesändningar står i centrum. Vi ska helt enkelt fokusera ännu tydligare på huvudprodukten prenumererade TTELA, säger Cecilia Frisk.

För den som är prenumerant på TTELA och Bohusläningen kommer ett resultatet av satsningen redan under våren, fortsätter Cecilia Frisk.

– I april startar vi tillsammans med Bohusläningen en helt ny månadsbilaga för våra prenumeranter med en lyxigare magasinskänsla. Första numret kommer ha ett tema som inspirerar trädgårdsälskare och heminredningsintresserade, säger hon engagerat.