Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
På lördag drar Vinter på Spikön igång för säsongen. Bild: Andreas Olsson

Dags för vintermys

I helgen drar Vinter på Spikön igång sitt program. Och så är det förstås skyltsöndag i centrum, och julmarknad i Strömslund.

Under fem helger fylls Spikön som vanligt med familjeaktiviteter, genom arrangerande Trollhättans stad och City Trollhättan.

På lördag kommer exempelvis tomten på besök för att emot barnens önskelistor. Tredje advent finns klappvänliga får på plats och på nyårsafton avslutas Vinter på Spikön med att Det stora sångkalaset äntrar scenen på Skrotnisses lekplats.

I de röda handelsbodarna kommer lokala matproducenter, hantverkare, skolklasser och föreningar att bjuda ut varor till försäljning, grillarna är igång och Spiköns julkrog har öppet.

Skyltsöndag

Första advent är en dag späckad med centrumaktiviteter, som tomteparad med musikkåren, julgranständning och pysselworkshop i Oden på temat pepparkaksbygge. På stadsbiblioteket är det origamipyssel, Motettkören ger ett framträdande och två lokalhistoriska böcker presenteras. Lennart Edén och Allan Johansson kommer att berätta om Trollhätte-Gillets nya bok om östra Kungsgatan medan Per-Gunnar Modigh föreläser om boken "Eidar 70 år – alla tiders bostadsbolag 1947–2017".

Jul i Kråkestan

Söndag 2 december är också dagen för Kråkestans julmarknad. Hantverksmarknad, tur med häst och vagn, trubadurer med mera står på programmet.