Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

"Det är vid Båberg allt händer"

När åkarna i Alliansloppet passerar Båbergsrondellen på lördag kommer de att bli påhejade av en grupp som tillhör den äldre delen av Trollhättans befolkning – i år arrangeras nämligen något som kallas seniorcampet i samband med tävlingarna.

På lördag kommer bussar och färdtjänstbilar att hämta upp ett gäng personer från olika äldreboenden runt om i Trollhättan. De kommer sedan att bli avsläppta vid Båbergsrondellen, där ett stort tält ska sättas upp.

– Där kommer de att kunna kolla och heja på åkarna i Alliansloppet, både när de passerar och på en tv-skärm. Det blir fika, allsång med Hans-Olof "Tjolle" Svensson och Syskonringen kommer också att uppträda, säger Nettan Larsson, som tillsammans med Tanja Parviainen håller i trådarna kring seniorarrangemanget.

Alliansloppet gick ut med en inbjudan till de boende på äldreboendena och i början av veckan hade ett 90-tal personer, inklusive en del personal, anmält sig till evenemanget. Det tillsammans med alla anhöriga plus att Syskonringen kommer att uppträda med runt 50 medlemmar, bäddar för en stor hejarklack uppe vid Båberg.

– Det är vid Båberg allt händer, säger Nettan Larsson och skrattar.

Antalet anmälda deltagare skvallrar ju om att det här är ett uppskattat initiativ, men har ni fått några reaktioner från de inbjudna än?

– Ja, de verkar tycka att det ska bli skitkul att det händer något specifikt även för dem, säger Nettan Larsson.