Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

"Det finns så mycket hjärta"

I morgon smäller det på Folkets Hus i Trollhättan - Ace Wilder, Ebbot Lundberg och Funk Connection intar scenen, välgörenhetsauktionen lockar med instrument signerade Avicii, Roxette och Håkan Hellström och bäst av allt: varenda krona från Musik mot cancer går till drabbade barn.

 När du ska bekämpa ett monster är det skönt att ha många och snälla kompisar som backar upp. Ungefär så kan resonemanget ha gått när Trollhätteföreningen Musik mot cancer bildades i somras och inledde arbetet att sätta upp en insamlingsdag till förmån för cancerdrabbade barn.

– Cancer är ju något fruktansvärt som drabbar nästan alla människor, antingen direkt eller genom att kompisar eller någon i familjen insjuknar. Jag kände att jag ville göra något och då kom den här idén om en insamling upp. Vi började leta efter personer som ville vara med och sponsra. Gensvaret har varit helt fantastiskt, säger initiativtagaren Jan Sjölund.

Ett pärlband av tunga artister - Avicii, In Flames, Roxette, Jill Johnson, Ulf Lundell och Peter LeMarc är bara några - har skänkt signerade instrument till den auktion som har grande finale under familjedagen i morgon på Folkets Hus. Dessutom har musikgrossister och olika företag, ett drygt femtiotal sammanlagt, ställt upp med sponsring av allt från ljudutrustning till arbetstid.

Enligt Jan Sjölund började han ringa runt till olika artister och sedan har "det ena gett det andra". Han menar att Musik mot cancer efterhand har blivit lite av en snackis i vissa musikkretsar.

– Tomas Ledin frågade själv om han kunde få vara med och signera ett instrument. Det är helt underbart att det finns så mycket hjärta runtomkring.

Med i föreningens styrelse finns även bland annat Anna Ståhlberg Lärk och Robert Tobiasson - som också är lite tagna över generositeten.

– Häftigt att så många deltar på olika sätt och mäktigt att stora artister som Avicii och Roxette vill vara med, tycker Robert Tobiasson.

Förutom musikauktionen är programmet bland annat fyllt med musikloppis och uppträdande av Ace Wilder, Ebbot Lundberg och Funk Connection. Dessutom finns gatumusikanten Timothy von Schedvin på plats.

– Vi hoppas att hela insamlingen ger ett par hundra tusen kronor, men vi är ödmjuka och glada för alla pengar vi får in, säger Jan Sjölund.

För om man reducerar ner hela den välsmakande välgörenhetsanrättningen återstår till slut den fina essensen: varenda krona går till behövande i form av Barncancerfonden Väst och lokala barnavdelningen på Näl.

– Eftersom allting är sponsrat och dessutom sköts helt ideellt bränner vi inte av något på vägen. Alla pengar vi får in, från inträdet till auktionerna och allt däremellan, skänks oavkortat, lovar Anna Lärk Ståhlberg.