Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dom mot Liberalerna har överklagats

Tingsrättens så kallade tredskodom mot Liberalerna i Trollhättan har överklagats. Klagande är partiföreningen genom ordförande Said Abdu.

I förra vecka beslutade tingsrätten i Vänersborg att utfärda en så kallad tredskodom mot lokalföreningen Liberalerna, tidigare Folkpartiet i Trollhättan.

Bakgrunden handlar om en utbliven ersättning på 10 000 kronor till en medlem som förvarat valmaterial i sin bostad. Partiföreningen fattade beslut om ersättningen i maj 2014. Men när pengarna aldrig utbetalades vände sig medlemmen först till kronofogden och sedan tingsrätten.

Betalningskrav gick ut som en delgivning till FP:s ordförande Said Abdu, men ett yttrande från partiföreningen uteblev. Följden blev därför en tredskodom i tingsrätten, vilket innebär att FP åläggs att betala 10 000 kronor samt ränta från 1 januari 2015 till berörd medlem. Lokalföreningen ska också, enligt domen, stå för rättegångskostnaderna på 1 280 kronor.

I fredags fick dock tingsrätten in en ansökan om återvinning av domen, det vill säga en överklagan. Liberalerna bestrider vid ordförande Said Abdu medlemmens yrkande. Partiet anser att det inte går att styrka en utlovad ersättning.

Said Abdu anser också att medlemmen tagit upp andra för det aktuella målet ovidkommande påståenden, som till exempel Said Abdus roll som styrelseledamot i ett företag på annan ort än Trollhättan. Därmed, tycker han, att medlemmens trovärdighet ska ifrågasättas.

Någon tid för ny tingsförhandling i ärendet är inte bestämt. Tredskodomen från förra veckan gäller först när det finns ett slutligt domstolsbeslut.