Domen: Kastade smällare mot poliser

På nyårsafton gav sig 29-åringen på de två poliserna genom att kasta en smällare som exploderade på polisbilen. Det menar tingsrätten som nu dömer mannen efter oroligheter på Kronogården för över två år sedan.

ANNONS
|

En 29-årig man döms i Vänersborgs tingsrätt efter att på nyårsafton 2015 attackerat två poliser. De två poliserna cirkulerade i sin bil på Lantmannavägen i Trollhättan där det var stökig stämning vid den aktuella tidpunkten när den 29-årige mannen kastade en smällare på polisbilens motorhuv. För den här gärningen döms mannen skyldig till förgripelse mot tjänsteman.

Vid händelsen såg den ena polisen att det var 29-åringen som kastade och de två poliserna konfronterade då mannen. Båda poliserna beskriver händelsen som väldigt obehaglig, då de två poliserna var omringade av ett gäng på cirka 30 personer, varav flera var aggressiva. Båda går så långt som att säga att det är en av de värsta händelserna de varit med om under deras tid som poliser.

ANNONS

Mannen åtalades även för våldsamt motstånd i samband med gripandet efter ovan nämnda händelse. Då gjorde han motstånd genom kränga med armarna och streta med benen. Utöver det åtalades mannen också för brott mot ordningslagen. Detta eftersom mannen använt pyroteknisk vara som innebar risk för skada eller olägenhet.

Tingsrätten skriver i domen att de två polisernas lämnat långa, tydliga och detaljerade berättelser som varit sammanhängande och fria från motsägelse. Det finns inte heller något som talar för att poliserna haft anledning att beljuga 29-åringen.

29-åringen förnekar att han gjort sig skyldig till brott, men vidgår att han varit på platsen vid den aktuella tidpunkten, men inte kastat någon smällare. Trots sitt nekande döms han skyldig på samtliga tre åtalspunkter och påföljden blir 80 dagsböter.

ANNONS