Efter storvarslet: ”Finns en stor efterfrågan”

Under tisdagen meddelade Nevs att de varslar 300 medarbetare. Totalt rör det sig om 200 tjänstemän och 100 kollektivanställda.
– Det är förstås oerhört tråkigt, säger kommunalrådet Paul Åkerlund (S) i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Nevs besked om att 300 personer varslas från företaget kom som en chock för många. Enligt Nevs själva görs det för att företaget vill jobba med framtidens mobilitet.

Trollhättans stad menar att det är tungt besked men att att staden fortfarande står stadigt.

– Det är förstås oerhört tråkigt, inte minst för alla de familjer som nu påverkas direkt när 300 personer riskerar att bli av med sitt arbete. Min bild är ändå att en stor del av de som kan tvingas sluta har en kompetens som det finns en stor efterfrågan på bland andra företag, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund i ett pressmeddelande på kommunens webbsida.

ANNONS

”Stor arbetsgivare”

Även Trollhättans stads näringslivschef Helena Kortered kommenterar beskedet i pressmeddelandet.

– Nevs är en stor arbetsgivare i Trollhättan, så det är klart att det påverkar många. Samtidigt har vi ett växande befintligt näringsliv och även stort tryck från företag som vill etablera sig i vårt område. Vår industrihistoria och ett starkt befintligt näringsliv med både bredd och spets, goda kommunikationer och närheten till kompetens i och med Högskolan Väst och andra utbildningsaktörer gör vårt område attraktivt, säger hon i pressmeddelandet.

Däremot menar hon att kommunen har dialog med flera företag i Trollhättan och att de har ett behov av kompetens.

– På sikt har jag förhoppningar om att det kan öppna sig nya jobbmöjligheter för de som nu eventuellt behöver lämna sitt arbete

ANNONS