Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bostadsbolaget Eidar kommer att coronastäda för att förebygga smittspridningen. Bild: Stefan Bennhage
Bostadsbolaget Eidar kommer att coronastäda för att förebygga smittspridningen. Bild: Stefan Bennhage

Eidar desinficerar i trappuppgångarna

Bostadsbolaget Eidar har börjat med en extrainsatt coronastädning. För att minska smittspridningen av covid-19 kommer de nu desinficera diverse ytor i lägenhetshusen.

För att förebygga smittspridning av coronaviruset bland sina hyresgäster har Eidar infört extra rutiner i och med städning. Det innebär att bolaget kommer att desinficera bland annat trappräcken, dörrhandtag och postboxar. Den så kallade coronastädningen kommer att ske löpande i samtliga bostadsområden.

– Vi tar vårt ansvar som Trollhättans bostadsbolag genom att göra allt vi kan för att bromsa smittspridningen i det allvarliga läget som vi har nu med Covid-19. I bostadsområden där många människor rör sig i samma utrymmen kan vi göra en insats genom att desinficera och på så sätt bromsa smittspridningen, säger Eidars förvaltningschef Sanny Mattelin i ett pressmeddelande.

Även nycklarna till lägenheterna desinficeras innan de lämnas ut till nya hyresgäster.

Fler ändringar

I pressmeddelandet skriver också Eidar att man uppmanar sina hyresgäster att sköta ärenden via telefon eller via deras webbplats. De ser gärna också att man avvaktar med att anmäla fel som inte är akuta.

– Vi uppmanar våra hyresgäster att avvakta med att anmäla fel som kan vänta. Vi förstår att det inte är så roligt att få vänta, men vi tror och hoppas att våra hyresgäster förstår att vi minskar hembesöken för att skydda dem, och även vår personal och våra entreprenörer. Sådant som inte kan vänta åtgärdar vi såklart så snabbt vi bara kan, men då med skyddsutrustning. Om det är möjligt ber vi också hyresgästen att hålla sig hemifrån under tiden vi arbetar i lägenheten, säger Sanny Mattelin i pressmeddelandet.