Eldning i kakelugn ledde till glödbränder

Under torsdagseftermiddagen kom ett larm om en villabrand i Trollhättan. Det visade sig komma från att de boende eldat i en kakelugn.

ANNONS
|

Polisen och räddningstjänstens styrkor från Trollhättan rykte ut till ett larm om en villabrand under eftermiddagen. Värmen från en kakelugn man eldat i spred sig till väggkonstruktionen, berättar Jonas Gustafsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

– Vi såg inga öppna lågor, möjligtvis att de boende i huset såg det och lyckades släcka med brandsläckare. Det vi har gjort är att frigöra glödbränderna i huset, säger han.

Enligt Jonas Gustafsson skedde inga personskador i samband med glödbranden, men däremot skador på fastigheten. Strax innan 20-tiden säger han till TTELA att de snart är klara på platsen.

Polisen misstänker inget brott och ingen anmälan är upprättad.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS