Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.
Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst. Bild: Thomas Johansson / Lars Carlsson

Död person hittad utomhus

Ett människoskelett påträffades i terrängen i Stallbackaområdet i lördags eftermiddag. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord. Efter att ha gjort vissa fynd tror sig polisen veta vem det är.
– Vi tror att det är en person som har varit försvunnen i drygt ett år, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

ANNONS
|

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord efter att en död person hittats utomhus vid Stallbackaområdet i Trollhättan.

Enligt Hans Lippens, presstalesman vid polisen region Väst, var det en privatperson som hittade kroppen.

– En person från allmänheten kontaktade polis runt klockan 16 efter att ha påträffat ett människoskelett med kläder på i terrängen, säger han.

Enligt polisen tyder allt på att personen har legat på platsen en längre tid. Skelettet hittades på land, i nordöstra hörnet på Långön mellan tågbron och Stallbackabron.

En död person har hittas utomhus i Trollhättan. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråp.
En död person har hittas utomhus i Trollhättan. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråp. Bild: Lars Carlsson

Söka med drönare

Platsen spärrades av under lördagseftermiddagen för att teknisk undersökning skulle genomföras. Området undersöktes också med hjälp av drönare i jakt på ledtrådar som kunde kopplas till händelsen.

ANNONS

Att polisen startat en förundersökning gällande mord förklarar Christer Fuxborg, vid polisen, som rutin och har att göra med omständigheterna kring hur kroppen hittades.

– I och med att en död person har påträffats utomhus där vi inte vet vad som har hänt, inleder vi en förundersökning gällande mord alternativt dråp, säger han.

Under lördagskvällen arbetade polisens tekniker med att säkra bevisning på platsen.

– Vi genomför nu en undersökning på platsen för att få en bild av vad det kan vara som hänt. Men jag har ingen ytterligare information i nuläget, sa vakthavande befäl Sebastian Börjesson vid 20-tiden.

Tror sig veta vem det är

På söndagsmorgonen meddelade polisen att teknikerna var klara med arbetet på platsen och att avspärrningarna hade hävts.

– Vi är klara på platsen och nu inväntar vi rättsmedicinsk undersökning, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

Under lördagen hade polisen inte några uppgifter om den döda personens identitet. Men nu tror sig polisen veta vem den döda personen som anträffats på ön är.

– Vi tror att det är en man som har varit försvunnen i drygt ett år. Vi har hittat saker i kläderna som har visats upp för anhöriga. Men eftersom det bara finns benrester och kläder kvar kan vi inte säga att det är den här personen med hundraprocentig säkerhet. Därför avvaktar vi rättsmedicinska undersökningen.

ANNONS

Är det en person från området?

– Det kan jag inte gå in på. Utifrån undersökningen som gjorts tror vi inte att det föreligger ett brott, men rubricering kvarstår tills rättsmedicinska undersökningen är klar.

Kroppen som hittats är ännu oidentifierad, man vet inte om det är en man eller kvinna. Området kommer eventuellt sökas av med drönare.
Kroppen som hittats är ännu oidentifierad, man vet inte om det är en man eller kvinna. Området kommer eventuellt sökas av med drönare. Bild: Lars Carlsson
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS