Ett sista farväl av Lavin

Under onsdagen bar Lavin Eskandars anhöriga hans kista mot den sista vilan. Och tusen andra slöt upp för att visa sin kärlek.

ANNONS
|

En vit duva ger sig av mot den molntyngda himlen. Strax därefter släpps fler mot friheten, högt över huvudet på de över tusen personer som samlats för att ta ett sista farväl av Lavin Eskandar. För en vecka sedan mördades han i skolattacken på Kronan. I går bars hans vita kista mot graven på Håjums begravningsplats.

Plötsligt dyker en skärmflygare upp på himlen. På den vita banderollen har någon skrivit: "Lavin vår hjälte" – "Lavin alltid älskad".

Någon håller upp en liten vit bandspelare och ljudet av Lavins sista låt strömmar ut i den fuktiga höstluften. Runt den vita kistan höjer en efter en pekfingret i luften – "Vi är alla ett". Flera av de som samlats bär sina studentmössor, en önskan från Lavins anhöriga för att uppmana till utbildning.

ANNONS

Under onsdagseftermiddagen hölls en minnesstund i Folkets hus i Trollhättan där de närmast anhöriga kunde samlas. Dessutom besökte även regeringens representant Ibrahim Baylan minnesstunden.

På fredag begravs den 15-årige pojke som också mördades i skolattacken.

ANNONS