Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera föreningar arrangerar aktiviteter samtidigt som Rasmus Paludan besöker Trollhättan under torsdagen.  Bild: Fredrik Persson/TT
Flera föreningar arrangerar aktiviteter samtidigt som Rasmus Paludan besöker Trollhättan under torsdagen. Bild: Fredrik Persson/TT

Föreningar arrangerar aktiviteter för att lugna under Paludans besök i Trollhättan

Trollhättans kommun har arbetat hårt de senaste veckorna med att informera föreningar och civilsamhället om vad som händer, sedan det blev känt att Rasmus Paludan ville besöka Trollhättan. I ett försök att sprida lugn har föreningarna valt att arrangera olika aktiviteter under tiden som manifestationen hålls, rapporterar P4 Väst.

– Det vi har landat i är att det är många föreningar som kommer ha egna aktiviteter för sina medlemmar. Man har manat till lugn och till att inte protestera, att medlemmarna inte ska vara där och ge demonstrationen uppmärksamhet, säger kommunens hållbarhetschef Jörgen Hansson till P4 Väst.

Rädslan är förstås att manifestationen kan leda till upplopp, som vi såg på flera håll i landet under påskhelgen. Därför har man bjudit in representanter från räddningstjänst och polis som kommer att svara på frågor.

– Vi hoppas att det ska lugna och att man kan diskutera varför en sån här allmän sammankomst, där det handlar om en Koranbränning, beviljas. Där har polisen ställt upp på ett föredömligt sätt, säger Jörgen Hansson till P4 Väst.