Kommunstyrelsen har beslutat att bevilja 200 000 kronor för att en lokalplanering av Citronfjärilen ska kunna genomföras. Förskolan är i behov av upprustning då delar av fastigheten inte renoverats på 43 år.
Kommunstyrelsen har beslutat att bevilja 200 000 kronor för att en lokalplanering av Citronfjärilen ska kunna genomföras. Förskolan är i behov av upprustning då delar av fastigheten inte renoverats på 43 år. Bild: Håkon Mosvold Larsen

Förskolan Citronfjärilen ska få ett lyft - efter 43 år

Förskolan Citronfjärilen på Lextorp är i behov av renovering. Godkänns upprustning och tidsplan kan den 43 år gamla byggnaden bli som ny lagom till hösten 2022.

ANNONS
|

Citronfjärilen byggdes 1978 och två av förskolans fyra avdelningar har inte renoverats sedan dess. En förstudie visar att behovet av upprustning är stort och kommunstyrelsen har nu godkänt att en lokalplanering ska genomföras.

Bland annat föreslås att köket ska uppdateras och att omklädningsrum och toaletter för kökspersonal skapas, då det numera är ett krav. De befintliga ventilationsaggregaten bör bytas ut mot mer energieffektiva och en hel del inventarier och utrustning behöver ersättas med nyare modeller.

Idag har 72 barn plats på Citronfjärilen och 19 anställda arbetar inom verksamheten.

Godkänns en fortsatt renovering av förskolan - efter att lokalplaneringen presenterats - beräknas åtgärderna vara klara i sin helhet i oktober nästa år.

ANNONS
ANNONS