En förskoleklass på Strömslundsskolan har skickats hem på grund av smittspridning.
En förskoleklass på Strömslundsskolan har skickats hem på grund av smittspridning. Bild: Christian Flodin

Förskoleklass på Strömslund skickas hem

En förskoleklass på Strömslundsskolan i Trollhättan har skickats hem. Anledningen är hög sjukfrånvaro bland personalen och spridning av coronaviruset.
– Har vi ingen personal kan vi inte bedriva undervisning, säger Andreas Gleisner kommunikatör på Trollhättans stad.

ANNONS
|

I samråd med Smittskydd Västra Götaland har Trollhättans stad skickat hem en klass på Strömslundsskolan från och med i dag till och med 1 juni. Beslutet gäller eleverna i en förskoleklass.

– Vi agerar på det smittskyddet Västra Götaland rekommenderar. I det här fallet har vi gjort bedömningen att det är bra att stänga för att stoppa den pågående smittspridning som finns, säger Andreas Gleisner.

Många i personalen är hemma från jobbet.

– Den samlade sjukfrånvaron bland personalen är så hög att vi inte kan bedriva verksamhet, säger Andreas Gleisner.

De elever vars föräldrar arbetar inom samhällsviktig verksamhet erbjuds skolbarnsomsorg. Det samma gäller för elever som har behov av särskilt stöd.

ANNONS

Strömslund har inte varit stängt tidigare men man har haft fjärrundervisning. Förra veckan höll delar av Velandaskolan stängt på grund av coronaviruset.

I Trollhättans stads pressmeddelande nämndes först att stängningen på Strömslund handlade om årskurserna F-3. Den uppgiften är nu korrigerad.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS