Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Två bilar krockade i Edsborgskorsningen på lördagseftermiddagen, en av bilarna började brinna. Foto: Läsarbild

Förundersökning inledd efter krock vid Edsborg

Två bilar kolliderade i den olycksdrabbade Edsborgskorsningen vid 17-tiden på lördagen. Nu har polisen inlett en förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

En bil kom från Tunhemsvägen och en kom körande på E45. Det blev en kraftig sidokrock, så att en av bilarna började brinna.

– Det ligger grejer överallt i vägbanan och trafikljus är nedkörda. Branden i bilen är släckt och den behöver bärgas, så just nu är det helt avstängt på E45 i södergående riktning, sa Johan Bäckström, inre befäl hos Närf, till TTELA på lördagen. 

Enligt polisen så ska en person har körts till sjukhus med ett befarat benbrott. Trafikverket var också på plats för att ta hand om trafikljusen som var ur funktion. 

Under söndagen meddelade polisen att det ena fordonet är misstänkt för brott. 

– Vi har inlett en förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Vi kommer att fortsätta att utreda det under veckan som kommer, säger Tobias Land, inre befäl på polisen i Trollhättan. 

Flera olyckor har inträffat genom åren i den drabbade korsningen, bland annat i höstas, då en bil for av vägen och landade på taket vid en gångtunnel.