Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
TTELA:s ledarskribent Max Eskilsson och publisher Cecilia Frisk håller i tisdagens valdebatt i Trollhättan. Bild: Andreas Olsson
TTELA:s ledarskribent Max Eskilsson och publisher Cecilia Frisk håller i tisdagens valdebatt i Trollhättan. Bild: Andreas Olsson

"Fantastisk chans för Trollhätteborna"

På tisdagskvällen bjuder TTELA in till valdebatt i Kulturbaren på Folkets Hus i Trollhättan. Ta chansen att lyssna till vad dina lokala politiker vill och tycker. – Debatten är en del av vår valsatsning och vi erbjuder Trollhätteborna en fantastik möjlighet inför valet, säger Max Eskilsson, ledarskribent på TTELA.

Valspurten är inne i sitt slutskede. Förtidsröstningen har redan börjat och det är mindre än två veckor kvar till valdagen den nionde september. På TTELA växlar vi upp med valdebatt under tisdagskvällen. Under kvällen ska ämnen som skola, bostäder, jobb men också integration debatteras.

LÄS MER: Vill veta mer om lokala politiken

– Personligen tycker jag att integrations-frågan är högintressant. Trollhättan hamnar alltid i topp bland de mest segregerade städerna i landet. Under debatten hoppas jag att vi får svar från politikerna på hur de vill lösa det, säger Max Eskilsson.

Trovärdiga källor i debatten

Att TTELA arrangerar en valdebatt är extra viktigt enligt publisher Cecilia Frisk. Detta skrev hon också om i lördagens ledare.

– För att det i en tid av fler falska nyheter och mer desinformation är viktigare än någonsin med objektiva och oberoende bevakningar och granskningar. Det är viktigare än någonsin att du som väljare är källkritisk och väljer nyhetsflöden som är trovärdiga och som du kan lita på, säger hon.

Alla lokala Trollhättepartier är representerade i debatten, en debatt som också kommer att live-sändas på ttela.se. Har du inte möjlighet att själv komma till Folkets Hus men ändå vill ha svar på något du funderat över så kan du skicka in en fråga via mejl till [email protected]

Direkt påverkad

– Det här är en fantastisk och viktig möjlighet för Trollhätteborna att verkligen ställa politikerna till svars. Många kanske tycker att riksdagsvalet och vem som blir statsminister är det viktigaste men kommunvalet handlar om det mesta i medborgarnas närhet, som till exempel skola, äldreomsorg och vad som byggs. Det är otroligt viktigt eftersom man blir direkt påverkad över besluten som fattas, säger Max Eskilsson.

TTELA:s prenumeranter har kunnat föranmäla sig för mingel och samtal med politikerna från klockan 18. Själva debatten drar igång klockan 19 och då är alla välkomna.

LÄS MER: Därför satsar TTELA stort på valet