Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den gamla byggnaden var Trollhätte Kraftverks första förvaltningsbyggnad.

Fastighetsbolag köper Schwans villa

Trollhätteföretaget Rubanken är ny ägare till Vattenfalls gamla lokaler vid Klaffbron …i Trollhättan. Fastighetsbolaget ska hyra ut de 2 100 kvadratmetrarna till företag.

Rubanken har flera fastigheter i Trollhättan och Vänersborg och hyr ut både lägenheter och lokaler. Nu utökar de sitt bestånd med köpet av Schwans villa, som fastigheten med ursprung från 1896 benämns.

Enligt bolaget har ett flertal företag redan visat intresse för att hyra lokaler i huset som fungerade som det första förvaltningskontoret åt Trollhätte kanal och Vatten­verk och också var disponentbostad åt förste disponenten Knut August Schwan.
– Vi har inte för avsikt att förändra något vare sig exteriört eller interiört, berättar Maud Ekberg som företräder Rubanken.

Hyresgäster
Inom en snar framtid ska två företag ta plats i byggnaden. Vilka de är avslöjar inte den nya ägaren. Men de två hyresgästerna uppges inte enbart verka i Trollhättan.
Hur mycket Rubanken betalar för fastigheten avslöjas inte heller. Bolaget har gjort en överenskommelse med Vattenfall om att inte gå ut med köpesumman.
Varför?
– För att vi vill ha det så, kommenterar Maud Ekberg.

Renässans
Hon kallar fastigheten för ”Trollhättans vackraste hus” med sin inspiration från fransk renässans.

Byggnaden ritades av arkitekten och byggmästaren Johan P. Rapp. Under Vattenfalls tid har Schwans villa byggts till vid två …tillfällen för att rymma kontor– och driftledningscentral för Plusenergi, Din El och Vattenfall.

Sedan mars i fjol har lokalerna stått tomma då Vattenfall inte haft behov av dem. Nu gläds energibolaget över att utrymmena kommer till användning igen.
– Det och att köparen månar om att bevara fastigheten gör att vi känner oss nöjda, säger Vattenfalls pressinformatör Karl-Erik Olsson.