Klaffbron började krångla i slutet av januari och sedan dess har det norra klaffparet varit i uppfällt läge medan trafiken har letts över bron via de södra klaffarna med ett körfält i vardera riktning.
Klaffbron började krångla i slutet av januari och sedan dess har det norra klaffparet varit i uppfällt läge medan trafiken har letts över bron via de södra klaffarna med ett körfält i vardera riktning. Bild: Andreas Olsson

Felet är lagat – Klaffbron åter öppen för trafik

Trafiken kan rulla som vanlig över Klaffbron igen efter att problemen nu har åtgärdats.

ANNONS
|

Problemen med Klaffbron är åtgärdade, meddelade Trollhättans stad på torsdagen.

– Vi har reparerat de befintliga delarna och trafiken kan köra normalt igen, säger Erik Johnsson, driftingenjör på samhällsbyggnadsförvaltningen i Trollhättans stad.

Bron började krångla i slutet av januari och sedan dess har det norra klaffparet varit i uppfällt läge medan trafiken har letts över bron via de södra klaffarna med ett körfält i vardera riktning.

LÄS MER:Klaffbron kan ta veckor att reparera

Under reparationsarbetet har en växellåda plockats ner och några komponenter i den har bytts ut. I onsdags monterades växellådan tillbaka och under torsdagen stod det alltså klart att bron fungerar som den ska igen. Men enligt Erik Johnsson är ytterligare underhåll aktuellt.

ANNONS

– Vi tittar på en långsiktig investering i underhåll för att säkerställa att bron fortsätter att fungera.

Klaffbron är en kommunal bro som togs i bruk 1959. Drift och underhåll sköts av Sjöfartsverket.

LÄS MER:Då ska Klaffbron repareras

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS