Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Fem bilbränder på kort tid

Under onsdagskvällen har det brunnit i totalt fem bilar, varav två av dem stod i området kring Dannebacken och de andra tre i området kring Karlstorp. Räddningstjänst och polis har varit på plats.

Det första larmet om två bilbränder på Dannebacken inkom runt klockan 21.34 på onsdagen och räddningstjänsten tog sig till platsen. De kunde ganska snabbt få det släckt.

– Det brann rätt så mycket, men de är släckta, det gick rätt så fort, säger Johan Ytterberg, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Bilarna fick omfattande skador av branden, enligt räddningstjänsten.

– Det är rejäla skador på bilarna, säger Ytterberg.

Händelsen utreds vidare av polisen som misstänker att bilarna har tänts på och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättades efter det första larmet.

– Vi antar att den är anlagd, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Larm om tre bilar i brand

Det andra larmet om tre bilbränder på Karlstorp, i höjd med Magnus Åbergsgymnasiet, inkom till räddningstjänsten vid klockan 23.33 sent på onsdagskvällen.

– Det är tre bilar som brinner kraftigt där, säger Johan Ytterberg, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Enligt räddningstjänsten stod bilarna på en parkering och det ska inte ha varit något annat i närheten som var hotat. Även efter den händelsen upprättade polisen en anmälan om skadegörelse genom brand, men i nuläget finns det ingen misstänkt.

– I det här fallet så finns det inga iakttagelser, säger Morten Gunneng, polisens vakthavande befäl i Väst.

Misstänker ni att det finns något samband mellan brotten?

– Man utreder alltid om det kan finnas något samband, men i det här fallet kan det bli svårt att göra en koppling eftersom det inte finns några iakttagelser efter de sista bilbränderna. Men det kan sannolikt finnas en koppling, säger Gunneng.