Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Centralens VD Niklas Blom tog kontakt med Anette Olausson ägare av AO assistans och ville gärna sponsra deras disco. Bild: Privat
Centralens VD Niklas Blom tog kontakt med Anette Olausson ägare av AO assistans och ville gärna sponsra deras disco. Bild: Privat

Festligt disco arrangeras för funktionsvarierade

Den första april arrangeras ett disco för personer med funktionsvariation i N3:s backstage. AO assistans står bakom evenemanget.

Det är första gången som assistansbolaget ska arrangera ett disco.

– Det var förra året när vi körde AO-loppet och deltagarna tyckte att det var ett kul evenemang som vi frågade deltagarna vad vi skulle göra nästa gång. De önskade disco för att de ville dansa, säger Anette Olausson, ägare på AO Assistans AB.

Det finns inte så många evenemang som arrangeras för personer med funktionsvariation. Men förra året arrangerades alltså AO-loppet och nu blir det ett disco.

När TTELA pratade med Anette Olausson var det ett 40-tal anmälda, men hon hoppas att fler ska anmäla sig. Man behöver inte bo i Trollhättan för att komma. Alla med funktionsvariation är välkomna och det är ingen åldersgräns.

Festligheter

Discot kommer att arrangeras på N3:s backstagescen. Entrén kommer att vara vid ingången till lokalen. Röda mattan kommer att rullas ut och marschaller kommer att placeras vid sidan av mattan. Lysrörsband kommer att delas ut. Under kvällen blir det dans och det kommer finnas möjlighet att sjunga karaoke. De discosugna kommer också att ha någon form av drink- och snacksbiljett att handla för i baren.

Personliga assistenter och ledsagare är välkomna och kommer in gratis.

– Målet är att att så många som möjligt kan komma, säger Anette Olausson.

Arrangören önskar att man föranmäler sig för att de ungefär ska veta hur många som kommer att komma.

Discot är sponsrat av Centralen och Trollhättans stad.