Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Firar sin bygd med egen dag

På lördag visas Sjuntorps allra bästa sida upp under Sjuntorpsdagen. Det lär finns något för alla – ponnyridning, marknad med lokala produkter, körsång och porträttfotografering av hundar.

Sjuntorpsdagen uppmärksammas vid Folkets hus, Kyrkans hus och vid Sjuntorpsskolan.

I Folkets hus gäller temat hälsa och musik. Bland annat erbjuds massage, eteriska oljor och fotvård. Man kan även lyssna till när SjuntorpsMusiken övar och Sjuntorpskolans barnkör.

Den som åker vidare genom samhället hamnar snart vid Kyrkans hus. Där kan man följa med på kyrkogårdsvandring, handla Fairtradeprodukter, äta grillad korv, få sitt ansikte målat och vid middagstid blir det bön i kyrkan. Barn, och säkert även hugade vuxna, kan dessutom leta efter kyrkmöss.

Vid Sjuntorpsskolan – som är dagens centrum – hittar man start och mål för tipspromenaden och det arrangeras en marknad med försäljning av närproducerade varor som ägg, honung, bröd, fårprodukter, växter, lappteknik och silversmide. Det bjuds också på fotoutställning, samt visning av veteranmopeder, en veteranbrandbil och truckar.

Ridklubben Närk ordnar med ponnyridning och man kan prova på orientering och boule. Nytt för i år är porträttfotografering av hundar.

Det ska också finnas fikamöjligheter i Folkets hus, Kyrkans hus och skolan. Som arrangör för Sjuntorpsdagen står Sjuntorpsrådet. Dagen arrangeras för 15 året.