Flera bilar i brand i Trollhättan

Tre bilar brann på Lextorpsvägen i Trollhättan sent på onsdagskvällen. Räddningstjänst och polis larmades till platsen. Senare meddelade polisen att en förundersökning med rubricering skadegörelse genom brand har inletts.

ANNONS
|

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 21.12. Vid en parkering på Lextorpsvägen i Trollhättan stod flera fordon i brand.

Enligt första informationen från SOS-operatören är det åtminstone två bilar som brinner. Räddningstjänsten kan sedan bekräfta att det är tre bilar som brunnit. De var snabbt på plats och kunde påbörja släckningsarbetet. Klockan 21.30 var branden under kontroll.

– Det brinner i tre personbilar. Men branden är under kontroll, det mesta är nog släckt nu, säger Jonas Gustavsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Han säger också att det inte längre finns någon spridningsrisk.

– Inte nu, men det har ju stått bilar bredvid.

ANNONS

Dunkar hittades vid platsen

När TTELA:s reporter kom till platsen var tre polisbilar och två brandbilar från räddningstjänsten där. Jourhavande förundersökningsledare har dock inte fått någon information från patrullerna.

– Jag har inte fått någon avrapportering än men det ligger nära till hands att tro att det är anlagt, men i nuläget så vet jag inte, säger Carl Lindblom, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Enligt polisens hemsida så ska det ha varit mycket folk på platsen, men stämningen var lugn.

Polisen har hittat dunkar på platsen som man misstänker innehåller brännbar vätska och dessa har man tagit i beslag.

Skadegörelse genom brand

Vid 22.30-tiden meddelade TTELA:s reporter på plats att bränderna var släckta och att polisen pratar med boende.

En förundersökning med rubricering skadegörelse genom brand inleds.

Två av bilarna som brann uppges vara föremål för skadegörelse, den tredje har börjat brinna då den stod parkerad vid de övriga bilarna.

Ingen är gripen.

ANNONS