Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gengrebild  Bild: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT
Gengrebild Bild: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Flera hästsadlar funna

En man greps vid tvåtiden natten till onsdag i Upphärad med ett antal hästsadlar, som polisen misstänker är stulna vid inbrott tidigare under samma kväll.

Det var sent på natten mot onsdag som polisen fattade misstankar mot en bil som rörde sig i Upphärad. Vid en närmare kontroll av fordonet påträffade polisen fem hästsadlar och grep föraren, då de misstänkte att dessa var stulna. Mannen kunde senare anhållas.

– Det var ett vanligt rutinstopp, då det var på en sådan tid på natten som man inte förväntar sig att se vissa typer av bilar nattetid, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

LÄS MER: Flera fräcka sadelstölder i området - "Ett gissel"

Två stall i Skattegården hade tidigare under natten drabbats av inbrott. Polisen ska nu undersöka om det finns ett samband mellan dem och de sadlar som hittades i mannens bil.

LÄS MER: Kvinna misshandlad av stalltjuv

LÄS MER: Louise knivhöggs i stallet

– Vi kommer göra en brottsplatsundersökning nu under förmiddagen och så får vi se var vi landar. Vi vet inte om de är de sadlar vi har i beslag är de som stals från de stallen, men vi arbetar utifrån det. Så får vi se om vi kan knyta ihop säcken.

På torsdagen sitter mannen fortfarande anhållen och kommer att förhöras.