Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Flera poliser skadades på sjukhus

En polis fick ett sprucket ögonbryn och en annan bröt ett finger under tumult på sjukhuset Näls psykiatriska akutmottagning på torsdagen.

De två poliserna skulle tillsammans med ytterligare en polis uträtta ett ärende på Näl och tog vägen genom akutpsykiatrimottagningen. Där var en man i 35-årsåldern i uppror eftersom han, enligt polisen, inte fick den vård han krävde.

När poliserna skulle försöka lugna mannen ska han ha fått tag i en flaska som han slog i huvudet på en av poliserna vars ögonbryn sprack. Samtidigt, oklart hur, bröt ena kollegan ett finger.

Det framgår inte hur den desarmerade polisstyrkan fick in den våldsamme mannen i polisbilen för färd till polishuset i Trollhättan. De skadade poliserna fick dock stanna kvar på Näl för att låta sig sys i ögonbrynet och få bandage om det brutna fingret.

Händelsen inträffade vid 14-tiden på torsdagen. Åklagare beslutade senare att den våldsamme mannen skulle försättas på fri fot. Han är emellertid misstänkt för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.