Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rita Paulsson Svensson (Fp) har blivit polisanmäld av sina partikollegor efter en debattartikel i TTELA.

Folkpartist polisanmäld av partikamrat

– Jag backar absolut inte och jag har partiet bakom mig. Det säger Rita Paulsson Svensson, folkpartistisk fullmäktigeledamot i Trollhättan, efter att partikollegan Majbritt Elmvik nu har polisanmält henne för förtal.

Under tisdagen har Rita Paulsson Svensson polisanmälts för förtal – av sin partikollega Majbritt Elmvik.

Bakgrunden till polisanmälan är gårdagens debattartikel i TTELA, där Rita Paulsson Svensson riktar kritik mot FP:s gruppledare Dan Möllengård och Majbritt Elmvik. "Möllengård har lyckats försörja sig på folkpartinamnet och på skattebetalarnas bekostnad i tolv år" skriver Rita Svensson Paulsson bland annat och pratar även om "sekten Möllengård". Dessutom påstås Majbritt Elmvik ha försökt ändra stadgarna i partiet.

Enligt Radio Väst ska även Christina Nadelius, före detta ordförande för Folkpartiet i Trollhättan, ha anmält Rita Paulsson Svensson i dag – för förtal gentemot Dan Möllengård.

Paulsson Svensson tar polisanmälan från partikollegorna med ro, men beklagar samtidigt att "detta innebär en upptrappning av konflikten inom partiet".

– Jag välkomnar en granskning på alla sätt. Jag backar absolut inte och det finns bevis för vad som har hänt inom partiet. Det finns så mycket lik i garderoben i den här föreningen och min kritik mot Möllengård och hans anhängare har bara stärkts. Det är också typiskt honom att inte själv ta konflikten utan istället skicka fram sina medhjälpare, säger hon.

"Påhoppad och kränkt"
– Jag känner mig påhoppad och kränkt i allra högsta grad. Och det är inte första gången Rita gör så här, utan andra eller tredje gången. Nästan inget var sant, det var bara insinuationer. Det enda som var sant var att jag skrivit på en begäran om uteslutning.

Så förklarar Majbritt Elmvik sin polisanmälan mot Rita Paulsson Svensson, efter debattartikeln. Hon bekräftar också för TTELA att hemliga inspelningar har förekommit.
– Det är på grund av hot som de inspelningarna har gjorts. Rita har hela tiden hotat med att hon ska polisanmäla, nu får hon smaka på sin egen medicin, säger Majbritt Elmvik.

Elmvik menar att Rita Paulsson Svensson i sina utspel i media enbart ägnar sig åt smutskastning, aldrig politik, och att hennes agerande skadat Folkpartiet i Trollhättan.
– För ett och ett halvt år sedan var vi världens bästa Folkpartiförening, sen kommer Rita och sätter igång debatten.

De övriga allianspartierna (M, C och Kd) har tidigare gått ut och sagt att de inte kan samarbeta med Fp, så länge Dan Möllengård är gruppledare.
– Det är ju planterat av det här gänget kring Rita, det kom som en blixt från klar himmel. Det finns ingen godtagbar förklaring till varför de inte kan samarbeta, säger Majbritt Elmvik.