Högskolan Väst.
Högskolan Väst.

Fortsatt fusk på Högskolan

Två studenter vid Högskolan Väst fälls för plagiat och stängs av i sex veckor.

ANNONS
|

Fusket på Högskolan Väst tycks aldrig ta slut. TTELA kunde så sent som i somras berätta att fusket på skolan ökar mer och mer. Och denna gång, i mitten på november, upptäcktes fusket i samband med rättning av två tentor. I en kontroll i Urkund uppdagades att en student hade plagierat en tidigare students examination i samma kurs, och att en annan hade plagierat en magisteruppsats från en annan högskola.

Ville svara på rätt saker

Den ena studenten hävdar å sin sak att hon har haft tillgång till arbetet som hennes egen text visar likheter med. Hon uppger att hon bara ville se till att hon hade svarat på rätt saker och för att se vad lärarna var ute efter.

ANNONS

Den andra studenten har haft tillgång till en magisteruppsats från en annan högskola. Disciplinnämnden vid Högskolan Väst upptäckte att studentens examination innehöll flera textavsnitt som var identiska med magisteruppsatsen.

Därför skrev han av

Han har uppgett att tiden var knapp vid examenstillfället och att han inte hann läsa ut boken till kursen, och att han hade kört fast. Därför skrev han av delar av magisteruppsatsen.

Sammanträdet i disciplinnämnden ägde rum i mitten på november. Nämnden beslutade då att stänga av studenterna i sex veckor. De ska senast den 11 december ha inkommit med en överklagan.

ANNONS