Tidigare domaren Pernilla Larsson blir årets nyårstalare i Trollhättan.
Tidigare domaren Pernilla Larsson blir årets nyårstalare i Trollhättan. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Fotbollsdomaren blir årets nyårstalare i Trollhättan

Nu står det klart vem som blir årets nyårstalare i Trollhättan. Det blir Pernilla Larsson, den domare som dömt flest matcher i Damallsvenskan någonsin.

ANNONS
|

I Trollhättan kommer kommunen traditionsenligt att bjuda på ett nyårsfirande i fallområdet. Det kommer att bli ett nyårstal följt av fallpåsläpp och uppskjutning av raketer.

Nu står det klart vem som blir årets nyårstalare, nämligen Pernilla Larsson.

– Jag känner mig hedrad såklart. Sedan tycker jag att det känns spännande och kul att Trollhättans Stad har valt att fråga någon från idrottsvärlden, säger tidigare elitdomaren Pernilla Larsson i ett pressmeddelande.

Framgångsrik fotbollsdomare

Larsson slutade tidigare i år som fotbollsdomare efter en makalös karriär. Under sin karriär har hon hunnit med att döma flest matcher i Damallsvenskan av alla domare, varit FIFA domare, dömt i ett VM-slutspel och blivit utsedd till Sveriges bästa kvinnliga domare tre gånger.

ANNONS

Till vardags jobbar hon som dietist och föreläsare. Men nu ska hon alltså hålla Trollhättans nyårstal.

– Det kommer att kännas speciellt. Som föreläsare är jag ju van att tala inför folk, men då är det ju inom ett område som jag behärskar, nu är det lite friare så vi får se vad jag kommer att hänga upp det vid, säger hon i ett pressmeddelande.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS