På Torggatan i Trollhättan är det 50 km/h. När två bilar kolliderade våldsamt i korsningen Torggatan/Österlånggatan 18 juni 2019 har det inte kunnat klarläggas hur fort en av bilarna körde och vem av bilarna som körde mot rött ljus. Därför frias nu en 20-årig man från misstankar om vårdslöshet i trafik.
På Torggatan i Trollhättan är det 50 km/h. När två bilar kolliderade våldsamt i korsningen Torggatan/Österlånggatan 18 juni 2019 har det inte kunnat klarläggas hur fort en av bilarna körde och vem av bilarna som körde mot rött ljus. Därför frias nu en 20-årig man från misstankar om vårdslöshet i trafik. Bild: CHRISTINE OLSSON / TT

Frias efter våldsam kollision vid Klaffbron

En våldsam kollision mellan två bilar inträffade i juni 2019 i korsningen Torggatan/Österlånggatan. En av bilarna träffades i sidan och den andra i fronten. Mannen i bilen som kom körandes på Torggatan åtalades misstänkt för vårdslöshet i trafik. Nu först två år senare har tingsrätten kommit till ett beslut i målet – mannen frias från misstankarna helt.

ANNONS
|

Det var varmt väder den här sommarkvällen och många människor ute i centrala Trollhättan. Några blev vittnen till kraschen eller efteråt.

Vad som hände i korsningen nära Klaffbron och vem som är skyldig till att ha kört mot rött har dock inte klarlagts enligt tingsrätten, inte heller vilken hastighet bilen på Torggatan hade, även om det konstaterats att den var över 50 km/h, som är hastighetsbegränsningen på sträckan. Det finns inte heller några bromsspår, som kan användas i bedömningen.

LÄS MER:Misstänkt fortkörare kraschade in i bil och staket

Båda parter anser att de kört för grönt ljus, även de närmaste vittnena, som satt i andra bilar bredvid, påstår detta. Därför står ord mot ord och inga andra vittnen har heller kunnat bekräfta vem som hade rött ljus och skulle stanna.

ANNONS

Därför dömer tingsrätten att det inte finns någon bevisning som innebär att 20-åringen som var åtalad, kan fällas för ansvar. Därmed frikänns han helt från misstankar om vårdslöshet i trafik och slipper också betala skadestånd. Domen kan överklagas senast 17 juni.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS