Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Friskola erbjuds att ta över Pettersbergsskolan

Nu erbjuds friskolan Nya skolan att köpa eller hyra Pettersbergsskolan, Trollhättan.
I flera år har kommunen brottats med frågan om vad som ska hända med lokalerna på högstadieskolan Pettersberg. Skolan ska läggas ner, till förmån för en ny grundskola på Kronogården. Utredningar har visat att fastigheten inte kan användas för någon kommunal verksamhet. Flera gånger har fastigheten varit ute till försäljning, senast nu i somras.

I veckan kunde kommunstyrelsens ledningsgrupp konstatera att det fortfarande bara finns en intressent - Nya skolan.
Friskolan driver i dag skola i före detta Andreaskyrkan i Skoftebyn samt i hyrda lokaler på Swedenborgs center. Nya skolan har tidigare velat köpa Pettersbergsskolan för en symbolisk summa och kommer nu att erbjudas att antingen friköpa eller hyra lokalerna.

- Om det blir försäljning är vår utgångspunkt att vi vill ha det bokförda värdet - strax under en miljon kronor, säger Gert-Inge Andersson (s), kommunstyrelsens ordförande.
Nu får exploateringsavdelningen och friskolan fortsätta diskussionerna.

Politikerna trycker också på att framtida behov måste vägas in. Det planeras för runt 500 nya bostäder vid Nohab och Nysätra, så det kommer att bli många nya barn i Skoftebyn.

- De behoven kan täckas om man utnyttjar skolorna Skoftebyn, Karlstorp, Andreasskolan och Pettersberg på ett bra sätt tillsammans, säger Gert-Inge Andersson.

Det dröjer ett tag innan Pettersbergsskolan töms på elever. Tidigast höstterminen 2008 och senast vårterminen 2009 kan nya skolan på Kronogården stå klar.