Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Fyrverkeripjäs orsakade brand i villa

Under natten till måndag vaknade en familj i Trollhättan av att det small vid huset. Familjen upptäckte sedan att det brann under uterummet. Polisen misstänker att en fyrverkeripjäs orsakat branden.

Familjen lyckades ta sig ut ur huset och räddningstjänsten larmades. De blev sedan omhändertagna av ambulanspersonal på grund av kylan.

– Det brann under uterummet men ägaren hade släckt med pulversläckare så vi var där och kontrollerade att det inte spridit sig vidare, säger Johan Ytterberg vid räddningstjänsten.

Polisen misstänker att en fyrverkeripjäs ska ha orsakat branden och anträffade på platsen tändstickor som man sedan tog i beslag för spårsäkring.

– Man har hört ett fräsande ljud och sedan någon form av smäll så man misstänker att det är en fyrverkeripjäs. Sedan hittade vi också tändstickor som inte tillhörde familjen så vi tog de i beslag, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Det finns ingen känd hotbild mot den drabbade familjen men händelsen rubriceras som mordbrand.

– Eftersom det handlar om en villa rubriceras det som mordbrand. Även om avsikten kanske inte har varit att träffa huset så fanns där människor och då blir det den rubriceringen, säger Thomas Fuxborg.