Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

Gamla studentlägenheter brann ner

En brand härjade i de före detta studentlägenheterna på Karlstorpsvägen under kvällen och natten. Lägenheter som räddningstjänsten lät brinna ner till grunden. I samband med branden gick polisen också ut med en varning om att röken som spred sig från branden var mycket giftig.

Larmet om branden på Karlstorpsvägen i Trollhättan kom vid klockan 17.30 på fredagen, sedan det tagit eld i två före detta studentlägenheter.

– Det brinner rejält i lägenheterna och har tagit sig i taket. Förhoppningarna att släcka branden är inte goda, men vi gör ett försök, sade Johan Ytterberg, vakthavande befäl på Närf, kort efter att räddningstjänsten kom fram till platsen.

Runt klockan 18.40 tog räddningstjänsten beslutet att studentlägenheterna inte gick att rädda och att man skulle låta dem brinna ner till grunden. Ett beslut som underlättades av att ingen bor i lägenheterna.

– Det brinner för mycket för att det ska gå att rädda, säger Johan Ytterberg.

I samband med branden uppmanade man boende i närheten att vara försiktiga och inte gå för nära röken för att undvika skador. Man skickade också ut ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, då röken bedömdes vara mycket giftig. Allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus och stänga dörrar och fönster.

– Det här kommer pågå hela natten och vi kommer ha personal på plats under tiden, säger Johan Ytterberg, vakthavande befäl på Närf.

Öppna lågor - se video

Misstänkt mordbrand

Efter att ha varit på platsen valde polisen att rubricera branden som misstänkt mordbrand då det inte gick att utesluta att någon eller några låg bakom branden.

– Det handlar om att kunna utreda på rätt sätt. Vi kommer jobba med kraft för att få reda på vad som hänt, då Trollhättan haft stora problem med bränder sedan en tid tillbaka, säger jourhavande förundersökningsledare Gittan Carlsson under kvällen.

Polisen sade också att det inte är helt omöjligt att det finns ett samband med de bränder som ägde rum i Trollhättan tidigare under juni månad.

– Vi har såklart tänkt tanken, även om vi i nuläget inte har något specifikt som pekar på det, säger Gittan Carlsson.

LÄS OCKSÅ: Bränder på flera ställen i Trollhättan

Vid 21-tiden luktade det kraftigt av brandrök på platsen, en lukt som även kändes av ett par hundra meter bort i vindens riktning. Det brann fortfarande på plats med öppna lågor.

Vid den tidpunkten var sex–sju enheter från räddningstjänsten och en ambulans vid platsen. Polisen hade spärrat av en korsning för biltrafik på Karlstorpsvägen.

Senare under natten kunde räddningstjänsten lämna platsen och då hade de låtit byggnaden brinna ner under kontrollerade former.

Ingen misstänkt

Dagen efter branden fortsatte polisen att utreda den – ännu utan några stora framsteg. Man har ingen misstänkt eller frihetsberövad och har inte gjort något avgörande fynd som visar på att branden var anlagd.

– Vi är kvar i samma läge som i går, sade jourhavande förundersökningsledare Rickard Lejon till TTELA under lördagen.

Man utreder fortsatt branden som misstänkt mordbrand.

LÄS OCKSÅ: Sju misstänkta efter brandnatten – 200 förhör har hållits

LÄS OCKSÅ: Efter bränderna – misstänkta männen begärs häktade

LÄS OCKSÅ: Övervakningsfilmer analyseras i brandutredningen