Garage brann i Upphärad

Natten till tisdag fick räddningstjänsten åka på en garagebrand i Upphärad. Polisen misstänker att branden är anlagd och rubricerar den som misstänkt mordbrand.

ANNONS
LocationUpphärad||

Klockan 1.45 kom larm till SOS Alarm om en brand i Upphärad. Ett fristående garage intill en villa brann och Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbunds styrkor från Sjuntorp och Trollhättan fick åka och för att släcka branden.

Enligt polisen ska ägaren inte ha varit hemma när det började brinna och man har nu upprättat en anmälan om mordbrand. Även en altan i anslutning till byggnaden har brunnit.

– Vi vet inte hur branden har uppstått än, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

Garaget har brunnit ner och räddningstjänstens styrka från Sjuntorp är tidigt på tisdagsmorgonen fortfarande kvar och efterbevakar branden.

ANNONS

– Vi är kvar några timmar till. Vi vet inte om det har funnits gasflaskor i garaget och vi har inte lyckats nå ägaren, säger Johan Bäckström, inre befäl.

Skyddar fastigheten

Fanns det någon spridningsrisk?

– Vi inriktar oss på att skydda intilliggande fastighet, men det finns alltid en risk för gnistregn för skog och mark, säger Johan Bäckström.

I skrivande stund har polisen ingen misstänkt gärningsman. Platsen är avspärrad och polisen inväntar teknisk undersökning, vilken kan göras tisdag kväll eller onsdag.

Räddningstjänsten kunde lämna platsen vid strax före lunch på tisdagen. Man hade då kunnat konstatera att det inte fanns några gasflaskor i byggnaden.

– Det gjorde att vi kunde gå på och släcka.

Branden spred sig aldrig till terrängen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS